upinthestar

Alla inlägg den 3 augusti 2011

Av Tilda - 3 augusti 2011 23:34

Heej alla !


ÅH JA ! nu har ja bestämt mig o det känns så himla sjukt underbart najs liksom ;

Kände för lite uppdatering så la in en ny bild som presentations bild liksom haha


Idag har väl inte hänt någonting i princip förutom att ja har bestämt mig ! Åh ja lycklig som ett barn !


Saknar sara nått så fruktansvärt ! tycker hon kan komma hem behöver det . Puss bästa<3


Aja har inge mer o säga skrev allting förut haha


Ha det bäst

 


Bye Bye

Av Tilda - 3 augusti 2011 19:30

Heej !

Ja känner att det är dags o lätta mitt hjärta o skriva ner om det som har gjort mig så sårbar o otroligt deprimerad i olika perioder. Min far.


Vart jag ska börja det är svårt att säga men jag börjar med att lägga in ett inlägg om en sjukdom : Narcissistisk personlighetsstörning. Vilket ja tror min far har fast det är ingen diagnos på det men när man läser så stämmer det in så sjukt äckligt bra på honom.

 

Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, sitt stora behov av att befinna sig i centrum och brist på empati. Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt. Personer med denna störning utmärker sig genom krocken mellan två motsatta självbilder - den idealistiska bilden av sig själv som storslagen och grandios, gentemot känslor av skam och självhat. I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Narcissisten har ett behov av att ha kontroll och kan i relationen te sig maktfullkomlig och/eller paranoid. Kontrollbehovet kan ta sig uttryck i ett tvångsmässigt beteende som han själv ser som fullt naturligt och där han kräver efterlevnad av omgivningen.


Detta är alltså det som kännetecknar en person med denna sjukdom, o nu kommer ja berätta allt som hänt o varför ja tror  att det är just min far som har denna sjukdom.


Det började med att ja sommaren när ja tog studenten hade en psykologi bok för B kursen med mig hem , Vi läste aldrig B kursen men ja hade boken endå så ja började läsa den bara för det är intressant med det . Sen när ja läste om denna sjukdom blev ja som träffad av blixten o insåg varför min far i alla dessa år betet sig som han gjort , inte för att det är någon ursäkt men då får man mer perspektiv på tillvaron. Verkligen.

Jag kommer inte alls berätta i ording allt som hänt utan allt ja kommer på skriver ja ner. När ni sen läser om allt han gjort kommer ni ganska snart förstå att denna sjukdom passar honom perfekt. Som handen i handsken.


Min far som jag såg upp till som liten var alltid den som man såg framemot att komma hem till eftersom han alltid hade något som var nytt . Vi bodde varannan vecka så det blev som en lek o hitta vad som var nytt varje vecka. Pappa är pryltokig han måste bara ha o ha. Hade vi en cykel hos mamma skulle vi ha en cykel hos pappa , kläder som bara ska va hos pappa alltså mamma o pappa kläder  fast att det var mina kläder ?! dubbletter av allting skulle det vara . Alltid det senaste ska han ha , elektronik är det bästa som finns enligt honom.

Det roliga är att far har problem med pengar , han kan inte handskas med ekonomi inte för fem öre har aldrig kunnat o kommer aldrig kunna göra det heller.  Jag jobbade på mellringe köket en sommar när örebro cupen var , mitt första sommarjobb så ja kände mig jätte duktig. Men problemet var att jag inte hade fixat något eget bankkonto  så jag satte in pengarna på min pappas konto vilket var det dummaste ja kunde göra men jag var liten o det var ju endå min pappa , mamma hade endå varnat mig att pappa o pengar går inte ihop. Men vilket fall som helst satte jag in pengarna där . När jag fått in pengarna gick ja till pappa för jag o några kompisar skulle upp på stan o gå på bio, När jag säger att ja vill ha pengarna flinar han lite sådär fult o säger dom e slut , Va ?! men det var ju mina pengar han bah men du får dom nästa gång ja får pengar. Jag sa inte mer men besviken var ja. jag skulle ha gått i taket där o krävt mina pengar men sanningen är att jag var rädd för min pappa.  Pappa hade inte ens frågat om han fick låna utan han hade bara tagit allt o fortfarande vad är det nu , 7 år sen ? jag har fortfarande inte fått tillbaka alla pengar. Summan var på 1740 kr.  Hur kan man göra så ? Jo för min pappa har ingen empati , han känner inte empati o skulle han mot förmodan göra det vet han inte vad det är för något.

När det var pappa veckor o man råkade säga mamma sa han alltid neej hurru du här svär man inte, eller han skämtade om innan ja föddes blir det en flicka sätter ja ut henne på motorvägen, eller titta ja hittade en skruv den måste du ha tappat ska ja skruva ditt den igen? eller blir du kristen eller någon religion överhuvudtaget är du inte välkommen hit igen . eller piercar du dig kommer ja inte ställa upp för dig mer. Alltså är det saker man säger som förälder ? Visst man kanske inte gillar det ens barn gör men man ställer väl endå upp för dom vad det än gäller.  Han kan säga massa elaka saker som riktigt svider men det skämtar han om och skämtar man med honom blir han arg. jag skojar inte han blir arg.

Det läskiga är att han blir arg för ingenting . Man kan sitta o diskutera saker o så säger man men jag tycker såhär o så säger han hur han tycker o håller man inte med honom där så går han i taket. Enligt honom får man inte tycka som man vill om man inte tycker som han gör.  Han säger att han är Gud o han aldrig har gjort fel i hela sitt liv när det enda han gör är fel. därför han inte har någon bra kontakt med mig o min syster för han gör bara fel. o han har alltid rätt o vet allting. Även om han har fel så erkänner han inte det utan han fortsätter. Som mamma berättade det tog henne 45 min innan han erkände en sak o det var bara en liten som som var du där den tiden ?

Verklighetsuppfattningen är åt helvete, min bror har böter att betala så mamma frågade när ska vi börja spara ? det är en ganska häftig summa o bara lägga ut sådär. Då säger han ja men vi sparar när det ska betalas in ? Hur fan får han det att gå ihop han som inga pengar har hur fan ska han lägga ut pengar som inte finns ? Bara att försöka förstå hur han tänker är ett helt jävla mysterium.

När jag berättade för pappa att jag skulle flytta till mamma för jag inte ville bo på två ställen för ja mådde inte bra av det , mamma hade endå förberet mig på att han kommer vara elak när du berättar det så trodde ja aldrig han skulle säga som han gjorde; Han gapade o skrek o sedan sa han ja men va fan du har alltid varit den dotter som gjort mig mest besviken under hela din barndom sen gick han därifrån. Tror ni ja bröt ihop eller ? Jag var 12 år då . Sen dess har vi aldrig haft någon bra kontakt .  Jag förstår inte hur någon kan säga så istället för att stötta mig o bara men det löser vi klart du ska välja så du mår bättre ? Vore inte det lite mer logiskt kanske . Efter har ja frågat varför han sa som han sa , då sa han det var samma år som ja o åsa gjorde slut o farfar dog . Men endå ingen anldning att säga som han gjorde . Eller när bror min strula o inte kom hem på nätterna o sen när han väl kom hem så bråka dom o pappa gav bror min fettaste örfilen . bror ville ju bara dra därifrån o började packa ner grejer o sen hade dom ett wii spel som var båda mina bröders som han tänkte ta med men då säger pappa men tänk på din bror de är ju erat tillsammans det kan du ju inte ta o bla bla men herregud låt han ta det om han vill ha det det är för fan en sak ingenting viktigt endå . Men nej han brydde sig absolut inte om hur han mådde han tänkte bara på saker o grejer ! sjukt ..

Pappas bortförklaring var att han trodde bror skulle attackera honom ?! Men idiot . Han skryter alltid om att bror får vänta tills han är minst 30 innan han rår på honom hur fan får han ihop det ?

pappa har slagit mamma med o lagt ner henne med våld på marken för att "lugna ner henne" jaa då blir man ju jävligt lugn. Vi barn stod på trappan o såg det. Det är någonting som aldrig kommer att glömas bort.

Mamma flyttade ifrån pappa för han var otrogen med åsa plus pengaproblem o åsa flyttade ifrån pappa för han va otrogen mot grannen?!  Grannarna flyttade fort som fan därifrån o vi va över där på kräftskiva o minsta bror min va precis född  åsa gick hem med honom o de va den kvällen han va otrogen ? Hur sjukt är inte det. Åsa bodde endå kvar i ett år för oss , barns skull men till slut klarade inte hon längre. Hon ringde endå till oss o ville veta hur vi mådde o sådär men pappa sa aldrig att hon ringde utan bara nej dom vill inte prata med dig. Jag var skit sur på henne för ja skyllde ju på henne att dom flyttade isär med tanke på vad pappa hade sagt; Detta va enligt pappa anledningen till att hon flytta : när dom träfafdes var hon 100% kär i pappa . När hon blev gravid var det bara 50%  o sen när bror va född var det bara 25 % sen drog hon. O ja som liten o dum trodde ju på min pappa såklart. MEN när man tänker efter så försökte dom i 5 år att få barn med provrör o allting så varför skulle hon då bara vilja ha barn ? Då kunde hon lika gärna varit tillsammans med någon annan!

Så sjukt att man kan ljuga om något sådant bara för att skydda sig själv. Men pappa har alltid varit jävligt bra på att prata o speciellt prata omkull folk så han får dom att tro på allting.

Sjukt det är så sjukt när man tänker tillbaka , ja kommer hela tiden på nya saker att skriva om men allt kommer ja nog inte orka skriva ner men det mesta ska ja försöka bara för att skriva av mig det !

Första gången som ja sa emot min pappa var på midsommar förra året. Alltså ordentligt o ja backade inte. Minsta bror viftade med ett par strumpor o sen åkte dom iväg någonstans ni vet som barn gör , sen sprang han iväg o glömde bort det där sen en halvtimme senare precis när vi skulle åka så säger pappa sätt på dig strumporna bror bara men vart e dom då? Pappa bara men du kommer väl ihåg ja gav dig dom ju , bror neej ja vet inte då blir han förbannad o skriker o svär åt en sju-åring! Då fick ja nog o säger i vanlig samtalston du behöver inte skrika o svära åt honom det hjälper inte , tro på fan att han kommer så nära han kan rakt i mitt ansikte o skriker o bara svär , då fick ja nog o bara röt tillbka o sa allt ja bara kunde  Så nära var det att han slog till mig men han hejda sig faktist vilket var jävligt synd för ja vill att han ska slå mig så ja kan se till att han aldrig mera får ha något med barn att göra !  Men neej det blev inget gör han det en gång till är han körd han har redan två anmälan på sig. Sen sa han är det du som uppfostrar honom eller jag ? aha är det så du uppfostrar barnen skrika på dom så man blir rädd o sen gör som han vill , man har alltid gått på tå runt pappa ifall man säger nått som gör att han går i taket.

Jag har heller aldrig hört pappa fråga hur mår du ? är allt bra?  För han bryr sig inte ? När syster min var jätte ledsen o ville åka hem till honom så fråga han inte ens vad som hade hänt ?! Hon var jätte ledsen o skulle absolut inte vara själv då säger han men sätt henne på bussen så möter ja henne men idiot hon ska inte vara själv i det tillståndet. Empati =0

Eller som alla gånger vi har suttit ner o bara pratat om att han behöver ändra sig o vi mår inte bra o vi tycker det här o det här är fel , men då ha han tagit det som att vi går emot honom bara för att o han blir arg för han tål inte att man säger åt honom att han gjort fel !! Samma sak som att jag har sagt till honom varför ja flyttade till mamma men endå kan han säga nej ja vet inte varför hon har flyttat ? Bara för det är hans fel att ja har flyttat. han döljer det,  Liksom när ja tatuerade mig eller syster percade sig han sa ingenting ?! ingenting , inte ens en liten kommentar bara en blick . sen ingenting mer. tystnad är precis som att jag bryr mig inte. Säger man någonting så bryr man sig ialf vad det än är så vet man ju att men personen bryr sig.


Jaja nu har ja fått ur det mesta o ja kan säga att ja har skriv kramp!

Men ja är glad att ja kan säga att far är ingen för mig längre ja bryr mig inte att han inte ringer mig på flera månader eller inte säger något om vad ja gör med mitt liv , absolut ingenting det rör mig inte i ryggen ! Pappa ljuger så det skriker om det o han gör det framför en oxå o tror man ska gå på det . Som ex han har en renault av vanligaste modellen  bil alltså om ja inte stava rätt ! haha ialf sen säger han neej ja måste beställa speciall delar till den för att den ska funka ?! han menar att det inte finns delar till sin bil . Varför inte bara säga att han inte har råd med att betala delarna ? Så jävla sjukt asså.

Ialf sån är han det som stör mig är att bröderna bor där o syster inte riktigt har kommit dit jg är idag utan mår dåligt. Om ja kunde skulle ja göra allt för att pappa skulle förstå vad det är han gör men han kommer aldrig ta till sig det man har att säga o vad han borde göra!!!

sjuka människa

Ialf nu måste ja ut o ta en promenad innan ja avlider.

Men kommer ett roligare inlägg senare som är lite mer upppiggande men ja behövde skriva av mig detta .

Läs om ni vill ,


Ha det bäst !

Bye Bye

Ovido - Quiz & Flashcards